autism
Atipic într-o lume tipică
September 20, 2017
Dimineți cu fard în obraji și cafea pe buze
Dimineți cu fard în obraji și cafea pe buze
November 30, 2017

Gabrielle Chanel ”redată” în note de parfum

Gabrielle Chanel ”redată” în note de parfum

GABRIELLE CHANEL, EDP 100 ml, 705 lei

Gabrielle Chanel ”redată” în note de parfum

Gabrielle Chanel este în continuare un etalon feminin. Fără falsă ipocrizie, femeia aceasta a reușit să creeze un decalog al feminismului doar prin simpla existență. A rupt barierele cu o finețe și o eleganță, încât era aproape imposibil să nu devină una dintre cele mai citate femei. A fost diferită prin acțiunile sale și prin modul în care a lăsat o amprentă pregnantă în istorie. Nu a urmat vreun ghid de marketing, de lifestyle sau de branding pentru a crea ceea ce reprezintă Chanel azi. A simțit și și-a dorit foarte tare să dea viață unei viziuni diferite, chiar dacă inconfortabilă la început, și a reușit. 

Am putea vorbi mult despre personajul Gabrielle Chanel, cunoscută și ”Coco”, însă, în prezent, ”vorbesc” despre ea cel mai bine vândute produse de beauty și de modă. Acestea îi spun povestea în continuare, nealterându-i valorile. Iar asta înseamnă mult. Poți să privești lumea Chanel din 10 unghiuri, fie că discutăm de el ca business, ca brand, ca viziune sau ca poveste, dar un lucru e cert: toată lumea știe cine a fost Coco Chanel. Și când reușești să ai un reprezentant atât puternic, cu o identitate și cu valori care coincid cu ale brandului și care sparg barierele timpului și spațiului, atunci deții una dintre cele mai importante ”arme” de branding.

Am aflat prima dată povestea ei atunci când am văzut fimul ”Coco Chanel” (2008). Filmul a oferit o frântură din istoria ei, la fel cum a fost și cartea scrisă de Edmonde Charles-Roux, însă toate poveștile despre ea surprind același lucru: Coco Chanel a fost o femeie în afara tiparelor.

Parfumul ca un biografie olfactivă

Recent, aveam să descopăr primul parfum care poartă numele Gabrielle Chanel. Nu e Coco, nu e celebrul No.5, ci un parfum care să încapsuleze, ca un jurnal olfactiv, povestea misterioasei Gabrielle Chanel. Cred că Olivier Polge, creatorul parfumului, a primit una dintre cele mai grele sarcini din viața sa: să reflecte o personalitate atât de puternică prin note de parfum.

Parfumul creează o simfonie florală, care te poartă pe portativul unui buchet de patru flori albe: iasomie exotică, pusă în valoare de notele amețitoare de ylang-ylang, floare de portocal și tuberoză de Grasse. Patru puncte de lumină ca un șablon, care se regăsesc și în forma sticlei.

Pare un parfum feminin, însă eu l-as declara un cod olfactiv care se lasă descifrat diferit de fiecare piele.

Și o să vă spun un secret. Când vreau să creez un parfum diferit, combin Gabrielle Chanel cu un strop de Chanel No. 5. Rezultatul? Un dialog olfactiv care creează o semnătură parfumată. Nimeni nu recunoaște parfumul, pentru că, nu-i așa, ”in order to be irreplaceable, one must always be different”(Coco Chanel).

Color your day with beauty ink!

Foto: Gabrielle Chanel, EDP 100 ml, 705 lei