ten sensibil - Humanandkind
Confesiunea unui ten sensibil
May 6, 2017
Ten perfect produse
Top produse pentru corectarea tenului
May 16, 2017

Parfumurile lui Salvador Dali

Dali-Haute-Parfumerie

Dali-Haute-Parfumerie

Parfumurile care-mi plac creează un ecou răsunător în mine. E ca și cum acea combinație de arome a creat un cod olfactiv pe care simțurile mele îl descifrează perfect. Mi-e foarte greu să nu ajung să mă îndrăgostesc de un parfum bun, mai ales când dragostea este chimie, așa ca parfumul. Când am descoperit kit-ul de test al parfumurilor Dali Haute Parfumerie a fost dragoste la prima vedere. Fascinată de operele lui Dali, m-am lăsat condusă în opera în 5 acte a acestei colecții de parfumuri.

Salvador Dali este un punct cardinal al artei și este plauzibil să vezi colecții din diferite arii ale frumosului fiind inspirate de el. Artist până-n măduva oaselor, Dali privea tot ce crea ca pe o manifestare a subonștientului, de aceea nu-și punea limite și își lăsa mintea să se manifeste în orice domeniu dorea. E cunoscut de lumea întreagă ca pictor, însă Dali a fost și sculptor, regizor, performer și scriitor. A testat mai multe domenii și nu și-a ascuns personalitatea flamboiantă.

“În bijuterii și în toată activitatea mea artistică, creez ceea ce îmi place mai mult.” – Salvador Dali

Dalí Haute Parfumerie și-a găsit inspirația în Bijuteriile Dalí, cărora Fundația Gala-Salvador Dalí le-a dedicat unui muzeu lângă Dalí Theatre – Museum in Figueres. Împrumutând câteva embleme din iconografia maestrului, și anume ochiul, fluturele, pocalul, mâna și ceasul, Dalí Haute Parfumerie urmează una dintre ambițiile marelui artist: aceea de a crea bijuterii, piese ce încântă privirea, în timp ce exaltă spiritul și ating inima.

Precum o piesă din bijuteriile lui Dalí, parfumul capăta o nouă dimensiune în contact cu pielea. Te învăluie și îți înnobilează fiecare zi.

Parfumurile au darul de a te conduce în diferite povești olfactive, iar finețea cu care s-au ales ingredientele din această colecție e ușor detectată de la prima întâlnire. Subliniază perfect rafinamentul parfumeriei de nișă, însă reușește să se detașeze în memoria ta olfactivă.

”Voyage Onirique du Papillon de Vie” este parfumul meu preferat din colecție și, în ciuda faptului că e dulceag și ușor, e ca o declarație puternică a unei avalanșe de trăiri traduse prin note intense de neroli, floare de portocal și flori albe. Nu departe, este urmat de ”Fluidité du Temps Imaginaire”, care este un parfum floral ca o poezie a senzualității scrisă cu parfum.

Colecția Dali Haute Parfumerie conține 5 parfumuri emblematice, care spun povești diferite, folosind un limbaj al celor mai hipnotice arome.

Voyage Onirique du Papillon de Vie
Inspirat de bijuteria delicată ”Pocalul vieții”, creată în 1965. Fluturele care decorează sticla este o invitație a maestrului parfumier de a ne lăsa prinși într-un zbor imaginar în lumea unei miresme dulci, ușoare și efemere. Precum fluturele vieții, îndrăgostit de lumină, inima și sufletul nostru sunt cucerite de acest genial și senzual siaj, luându-și zborul ca prin vis.
100ml/gr – 1350 RON

Fluidité du Temps Imaginaire
Bijuteria iconică a lui Dali din aur și diamante,“Persistența memoriei”, creataă în 1949 și reprezentând timpul care se topește cu o nonșalanță voluptoasă, a inspirat un parfum radiant și senzual, o metaforă a timpului în perpetuă mișcare, alunecând în viață așa cum un parfum alunecă pe piele, în totală armonie.
100ml/gr – 1350 RON

Mélodie du Cygne de la Main
Eleganța ”Mâinii cu vene de frunză„, această bijuterie din aur galben, smarald și rubin, gândită de Salvador Dalí în 1949, l-a inspirat pe Alberto Morillas să transpună emoțiile sale olfactive într-o esență calma și învăluitoare ce metamorfozează tandrețea unei mângăieri.
100ml/gr – 1350 RON

Calice de la Seduction Eternelle
Un tribut al parfumierului Alberto Morillas adus bijuteriei ”Tristan și Isolda”, creată de Salvador Dali în 1953, reușind să redea pe note olfactive această poveste de iubire eternă.
100ml/gr – 1350 RON

Regard Scintillant de Mille Beautés
Influențat de puterea pătrunzătoare a Ochiului Dalinian, Alberto Morillas a decis să interpreteze această creație gândită pentru a încânta atât ochiul cât și spiritul. ”Ochiul timpului” oferă flaconului un aer hipnotizant, ce uimește prin frumusețea eternă și dezvăluie un parfum elegant și misterios, sărutat de soare și de nobilul și grațiosul trandafir turcesc.
100ml/gr – 1350 RON

Parfumurile casei Dali Haute Parfumerie se găsesc în exclusivitate în magazinele Elysee.