Iartă-mă, dar nu-mi pasă!
May 25, 2016
Andra Manea – noul make-up artist oficial L’Oréal Paris
June 10, 2016

1 iunie pentru un adult

SONY DSC

Sunt rare momentele când ne aducem aminte pe bune de cum ne bucuram când eram copii. Poate pentru că oglinda ne reamintește permanent că trebuie să ne luăm în serios pentru că suntem adulți. Însă, pierdem din vedere că luptăm mai mult să fim bătrâni și atotștiutori și renunțăm la libertatea de a fi tineri, sufletește.

Uităm de câteva lucruri despre care, dacă am fi față în față cu varianta noastră mai mică, am înțelege că știm foarte puțin. Suntem mai inteligenți, cu siguranță, dar la nivel de fericire, am devenit mai nepricepuți.

Ce ne-ar învăța copilul de acum ceva ani:
1. Să ne asumăm și rateuri – O ”julitură”? Cum o tratai când erai copil? Probabil plângeai puțin, apoi mergeai mai departe.
2. Să ne supărăm mai puțin – Când doi copii se ceartă, a doua zi se-mpacă! Cunoști zicala? Asta pentru că un copil preferă să fie prieten, nu dușman.
3. Să râdem cu poftă și să căutăm să ne amuzăm! – Când erai copil era amuzat să pici în fund. Acum, credem că de acolo, de jos, e greu să te ridici.
4. Să facem parte dintr-o echipă, pentru că așa e jocul! – Acum, oare nu alegi de cele mai multe ori să joci/tragi singur?
5. Să le spunem celor dragi cât ne sunt de dragi și să-i luăm în brațe! – Mi-aduc aminte că eu împărțeam ”ventuze” celor din familie. Ventuze care erau de fapt pupicuri cu sunet. Și-acum mă amuz!
6. Să știm când să ne rușinăm! – Poate nu ne asumam vina de fiecare dată, dar știam să arătăm că ne pare rău.
7. Să vorbim frumos și să respectăm – Era mai mult decât tabu să spunem o prostie. Acum, ne servește ca semn de punctuație.
8. Să ne bucurăm de lucrurile frumoase și simple – Cât de mult ne bucuram de o acadea, o înghețată, de o vacanță sau de prăjiturile bunicii?
9. Să profităm de timpul liber! – Ți-aduci aminte când spuneai ”e weekend, nu fac lecții!”? Acum ce spui?
10. Să fim miloși și îngăduitori! – Parcă eram născuți cu simțul de a ajuta, de a împărți din ce avem, de a înțelege.
11. Să visăm! – Tu ce-ai vrut să te faci când ajungi mare? Dar mai mult, ce-ai vrut să faci?

Să-nvățăm de la copii, pentru că uneori, la nivel emoțional, sunt mai deștepți ca noi!