Pielea analizată de Dr. Organic
February 4, 2017
Tendințe manichiură CND – primăvară-vară 2017
February 28, 2017

De ce dragostea nu se sărbătorește de Sf. Valentin

Mall-urile s-au îndrăgostit. Internetul e îndrăgostit. Peste tot plouă cu inimioare de hârtie… Nu, nu o să spun că e nasoală sărbătoarea aceasta, pentru că nu e. E despre dragoste, iar sentimentele frumoase trebuie sărbătorite. Dar nu de Sf. Valentin. De ce? Urmărește-mă!

Până de curând mergeam în tandem cu acest val de consumerism și alergam după un cadou potrivit, încât aveam impresia că sunt într-un Super Mario real și acela e premiul. Dar e greu să găsești cadoul potrivit de Ziua Îndrăgostiților. Ia gândește-te! Ce ar trebui să spună cadoul acela? Că iubești persoana respectivă, corect? Atunci, cum reușește să spună un ceas sau un pulover chestia asta? Și cum reușește să aibă acel cadou un mesaj diferit de cel de Crăciun? În cele din urmă, vei cumpăra ceva ce îi place și i-l vei oferi ca la orice altă sărbătoare. Singura diferență va fi ocazia, corect?

Ți-am luat un cadou de Sf. Valentin, deci te iubesc!

A evalua dragostea cuiva în cadouri e ca și cum ai prostitua cel mai frumos sentiment. Nu e o problemă în a lua cadouri ca semn de apreciere, dar cred că e o problemă în a simboliza acest sentiment prin cadouri.

Voit, permitem să se capitalizeze cel mai frumos sentiment din viața noastră. Plătim ca să demonstrăm că iubim.

Pentru că a devenit deja tradițional să faci cadouri și întrebările cunoștințelor de după au devenit la fel de obișnute, așteptările cresc.  Dacă valoarea cadoului nu se ridică la așteptările cunoștințelor, privirea acuzatoare nu întârzie să apară. Așa a apărut și presiunea de a investi mult și evaluarea greșită a acestui moment.

Oare Ziua Îndrăgostiților a banalizat ideea de a sărbători dragostea?

Ce zici? Ai putea să oferi cadou o scrisoare sinceră în care îți dezvălui sentimentele? Ai putea să renunți la restaurant, să comanzi o pizza și să vă petreceți seara uitându-vă la filme pe Netflix?

Ai putea doar să-i faci prăjitura preferată? Ai putea să renunți la munca peste program și să vă bucurați cumva de timp, împreună?

Te-ai gândit că cele de mai sus par ”cadouri” prea ieftine, pentru că nu ar implica mulți bani? Probabil că da, pentru că s-a comercializat această sărbătoare atât de mult, încât ni s-a spus cum ar trebui să sărbătorim. Trebuie să mergem la restaurant, să cumpărăm lenjerie intimă roșie, să primim bijuterii și flori, să oferim ceasuri, telefoane sau alte obiecte și să mâncăm ciocolată. Cam așa ar fi tradiția, nu?

Ce simți nu e mainstream. Nici celebrarea n-ar trebui să fie.
Oricât de clișeic ar fi, peste 10-20 de ani nu o să mai ai niciun obiect din cele cumpărate, dar vei avea amintirile unor experiențe în doi. Sentimentele mari sunt ascunse, de regulă, în lucruri mici. Identificarea acelor lucruri mici e o provocare mai mare decât cea a identificării unui cadou într-un mall. Bani avem toți, dar câți dintre noi suntem chiar atenți la ce ar transforma un moment într-o amintire frumoasă?

Chiar și când e vorba de cadourile din magazine. Propun un mic exercițiu de imaginație: dacă ai primi un parfum de Sf. Valentin și ai primi un parfum într-o zi obișnuită, doar pentru că el a știut că-ți place, când te-ai bucura mai tare?

Momentul și intenția contează.

 

Îmi place să cred că un cuplu, în care chiar există iubire, are ceva aproape metafizic. De aceea, nu poți să arunci în profan ceva atât de frumos.

Iubește așa cum simți, nu cum ți se dictează! Și iubește zilnic!

 

Doar o părere.