Beauty of Entrepreneurship 2016
Beauty of Entrepreneurship 2016 – prima conferinţă internaţională dedicată antreprenoriatului feminin
October 11, 2016
FREY WILLE
Ultimul sărut, dar totuși un sărut FREY WILLE
October 28, 2016

Formula relației perfecte nu are nicio necunoscută

cuplu - beauty ink

Toată lumea discută despre relații. Ca să nu mă lovesc pe Facebook de o postare legată de rețeta unei relații, fie că e postare simplă sau link de pe vreun blog sau site, trebuie să nu intru deloc. Pot să înțeleg de ce sunt citite, pentru că vom fi mereu nelămuriți și vrem să găsim rețeta perfectă și așteptăm mereu să ne spună cineva că a aflat răspunsul.

Eu cred că nu s-a prins nimeni care e formula corectă pentru o relație. Nici nu cred că au cum. Cred că trebuie să simți tu că ai găsit-o. Dar formula ta va fi diferită de a mea. Eu sunt diferită, tu, care citești, ești diferit. Orice combinație ai face între doi oameni e imposibil să fie perfect aplicabil același raționament. N-ai cum! Sunt prea multe variabile. De la educație, la creștere, la experiențele trăite, la societatea în care trăim, la grupul de oameni în care te învârți, la emisiunile/filmele la care te uiți etc… toate au un impact asupra a ce crezi despre o relație și ce vrei de la ea. Cu ce aroganță îmi spune cineva ce ar trebui să fac ca să fie bine? N-are cum. E un om în dezvoltare ca și mine, în lumea asta a relațiilor. Și sincer, cred că vom rămâne așa, în dezvoltare, chiar dacă suntem într-o relație sau dacă suntem în căutarea ei. Te dezvolți continuu.

De ce au trafic astfel de articole? Poate pentru că oferă scuze sau false confirmări!?

Astfel de articole oferă unul sau mai multe răspunsuri pe care cititorul le așteaptă:

  • Dacă a fost rănit, i se confirmă că ”agresorul” pe care l-a iubit regretă sau că a înțeles că a pierdut un om pe care de fapt nu trebuia să-l piardă;
  • Dacă a rănit, i se confirmă că a făcut-o pentru că amândurora le va fi mai bine cu altcineva și, de fapt, nu a rănit, ci a făcut o faptă bună;
  • Dacă e singur, i se confirmă că există pentru fiecare o jumătate care așteaptă undeva într-un colt al lumii și la care va ajunge la un moment dat, cu siguranță;
  • Dacă a avut mai multe relații, i se confirmă că e un expert, nu că a dat X rateuri;
  • Dacă a suferit sau suferă, i se confirmă că suferința e constructivă;
  • Dacă se află într-o relație defectuoasă, i se confirmă că el e cel care vrea să repare și că nu există relații perfecte;
  • Dacă simte că face multe sacrificii, i se confirmă că nu sunt în zadar;
  • Indiferent de ce decizie a luat, există doar decizii bune;
  • I se confirmă într-un fel sau altul că e una dintre puținele persoane care s-a prins cum stau lucrurile cu relațiile.

Pentru că, într-un final, cel mai tare ar durea să știm că am greșit sau greșim, așa-i? Greșeala e de fapt dureroasă. Eu cred că cea mai mare greșeală e să crezi mai mult în ”expertiza” unui outsider, când tu, cel care ești acolo, care simți și trăiești tot, înțelegi cel mai bine ce e bine pentru tine și accepți să pierzi timp valoros gândidu-te la ce spune el, când ai putea ”asculta” mai bine ce vrei tu.

Mereu se va zâmbi când un blogger sau un site va scrie negru pe alb că cititorul a făcut bine, pentru că îl ajută asta.

Cred că cel mai mult ne ajută să nu ne credem nici victime, nici învinși, nici câștigători, nici orice altceva, ci oameni care au iubit, iubesc și vor iubi în diferite moduri, care au trecut prin anumite relații și care vor culege ce e bun din ele și-l vor sădi la tulpina actualei/viitoarei relații. Nu există formula perfectă, ci momentul perfect și acela contează. Atunci trebuie să-l trăiești din plin și să nu îl pierzi întrebându-te nimic. Anima vitae est amare!

Și tot așa, cât e nevoie, până când vei simți că ești împlinit și sentimentul e reciproc în acea relație, că ai găsit formula perfectă pentru tine.

Dar întotdeauna acel ”ce e mai bun pentru noi” va fi diferit de la om la om. Și nici nu înseamnă că e pentru totdeauna, dar să simți că vrei să fie așa.  Într-o relație investești continuu, oamenii ”cresc” continuu, viața continuă. Ce formulă ar putea rezolva imprevizibilul?

Doar o idee… puțin diferită, dar scrisă tot pe un blog al unui om care simte că el a găsit formula perfectă pentru el, singur, fără să citească tips&tricks, dar care nu o să presupună că e expert.

Color your day with beauty ink!

FOTO: Pictorial ”LOVE STORY” pentru revista Tabu, publicat în 2014
Concept&Styling: Nicoleta Bujor
Fotograf: Cristi Floriganta
Modele: Michela Ciornea&Raluca Bidian – One Models Agency
Make-up: Monica Panait
Hair: Ioana Nadoleanu