Aaron Taylor-Johnson - Givenchy Men’s Fragrance
Aaron Taylor-Johnson – noua imagine Givenchy Men’s Fragrance
May 6, 2017
Dali-Haute-Parfumerie
Parfumurile lui Salvador Dali
May 9, 2017

Confesiunea unui ten sensibil

ten sensibil - Humanandkind

(Dacă tenul sensibil ar vorbi, ar spune asta?)

”Sunt un ten sensibil și mă irită până și ideea că aș putea lua contact cu chimicale. Da, mă enervez ușor! Dar niciodată inutil. Acoperă-mă cu o cremă cu multe ingrediente străine de natură și o mă fac roșu ca focul de nervi. Nici tu nu arăți bine când bei mult alcool, de ce crezi că eu aș arăta mai bine după ce-mi aplici produsele acelea cu mult alcool? Mai mult, urăsc vremea rece și am alergie la acizii din fructe sau la cei artificiali din cremele antiîmbătrânire! Vreau doar să mă hrănesc cu ”alimente” sănătoase și să beau apă. Tu-mi spui că aș fi un ten sensibil, un fel de ”divă” în lumea tipurilor de ten, însă eu cred că sunt un ten deștept, care a găsit o modalitate prin care comunică cu purtătorul despre ce produse ar trebui să-i aplice. Dar permite-mi să-ți spun mai multe!

Ai ten sensibil sau nu ai ten sensibil?
Deși studiile au arătat că peste 50% dintre oameni au tenul sensibil, nu înseamnă că ai neapărat un ten sensibil, dacă pare a fi unul. Primul sfat e să întrebi un dermatolog ce tip de ten ai. Dermatologii ne recunosc ușor după vorbă, după port. Tu s-ar putea să ne confunzi cu alte tipuri de ten care trec printr-o criză de personalitate.

Rosaceea, eczemele, dermatitele și unele alergii pot fi asociate cu un ten sensibil, dar nu e cazul. Un ten sensibil e mai complex de atât și mai delicat. Să-ți explic!

”Simptomele” unui ten sensibil
1. Reactiv –  ”Răspund” rapid la anumite produse ce conțin substanțe chimice. Cele mai întâlnite ar fi săpunul, parfumul, detergenții și anumite creme.
2. Se irită ușor – De acolo și sensibilitatea! Nu îmi place ce pui pe mine, mă înroșesc. Și nu de rușine, ci de supărare că nu m-asculți. Așa afli repede și elimini factorul iritant.
3. Apar mâncărimi – în special când folosești un produs de curățare a tenului care e prea dur cu pielea sau când mă expui la temperaturi extreme. E doar un alt mod de a comunica că nu îmi plac produsele pe care le folosești sau condițiile termice.
4. Simți că arde sau ustură – Reacționez așa când primesc drept îngrijire un produs care conține alcool mult sau alte ingrediente cunoscute pentru tratarea acneei sau cu efect anti-ageing. Nu este o regulă, însă trebuie alese produse special create pentru mine, pentru tenul sensibil.
5. Se usucă ușor – Da, am o problemă cu deshidratarea, de aceea trebuie să mă ajuți și să mă ”acoperi” cu un produs hidratant care să mă ajute să rețin apa.
6. Poate dezvolta o iritație – Tenul sensibil e predispus la iritații, însă dacă alegi o rutină de îngrijre perfect adaptată cerințelor mele, nu vei experimenta vreo problemă de acest gen și vom fi amândoi fericiți.

Produse potrivite
În ciuda faptului că ești nemulțumită de mine, să știi că, în calitate de ten sensibil, am cerințe puține dar exacte.

1. Folosește produse care oferă rezultate și care au la bază ingrediente naturale, cunoscute pentru proprietățile de hrănire, de hidratare și de tratare a pielii!
2. Nu mă agresa cu produse de curățare intense!
3. Nu mă deruta folosind mai multe produse decât trebuie!
4. Fii atentă la nevoile mele!

De exemplu, de curând am cunoscut produsele de îngrijire Human + Kind. Nu am nevoie de un pachet de produse ca să îmi ofere îngrijirea de care am nevoie, sunt doar două și îmi oferă exact ce-mi trebuie.

It’s Skin O’Clock!

Îngrijire în doi pași de la Human+Kind

Pas 1: Elimină urmele de machiaj și impuritățile cu demachiantul 3 în 1 Human+Kind, care demachiază ușor, curăță și exfoliază pielea, fără a o irita. Secretul lui e că are la bază ingrediente active, cu multiple funcții benefice pentru ten, mai ales pentru cel sensibil, cum ar fi aloe vera, gălbenele, unt de cacao și măceșe.

Pas 2: Folosește crema de față Human+Kind, care este potrivită atât pentru zi cât și pentru noapte. Exact, un singur produs în loc de două!

Crema de față hrănește și întinerește pielea, oferindu-i mai multă strălucire și are o textură light, fiind ușor absorbită de piele. ”Vinovate” de aspectul meu sunt ingredientele atent alese. Aloe vera, recunoscută pentru proprietățile sale miraculoase de vindecare și tratare a pielii, e completată de uleiul de avocado care hrănește și hidratează în profunzime și de extractul de Centella Asiatica, care oferă fermitatea și elasticitatea de care am nevoie ca să arăt bine. Astfel, această cremă simplifică îngrijirea pielii, în timp ce o ajută să arate mai bine.

În concluzie, ai putea spune că un ten sensibil a primit o îngrijire sensibilă la nevoile sale!

Îți spun un secret: nu uita de pielea sensibilă din alte 3 zone!
Dacă eu sunt sensibil și ești atentă la îngrijirea mea, nu uita de 3 zone sensibile pe care le ignori, de cele mai multe ori: mâinile, coatele și picioarele. O să-ți dau un pont: există crema hidratantă 3 în 1 pentru mâini, coate și picioare de la Human+Kind. Crema oferă confort imediat, de eliberare, lăsând senzația de piele neteda, foarte moale și hrănită in profunzime. Ce mai, produsul ideal pentru acest sezon, când aceste zone vor fi mai expuse ca niciodată!

Pielea ta sensibilă ce spune?”

Semnat,

Tenul sensibil al Nicoletei Bujor

Produsele Human+Kind s-au lansat de curând și pe piața din România și pot fi achiziționate din rețeaua de magazine Marionnaud. Sunt diponibile și online aici!